het behandelen van sporters

één van onze specialismen

Snel en effectief

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om (terugkerende) blessures te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van blessures dan b.v. een fysiotherapeut of manueel therapeut, kan dit een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel.

Iedere sporter kent het wel:  terugkerende blessure of  steeds weer ergens anders last. Sportblessures: Liespijnen, hamstring blessures rug en schouderproblemen vinden vaak elders in het lichaam hun oorsprong. Niet altijd is voor de sporter zelf duidelijk waar de oorzaak is gelegen.

De osteopaat bekijkt het gehele lichaam en zoekt op andere niveaus naar de oorzaak van de blessure en behandeld deze.

Preventie

Van (top)sporters wordt  vaak verwacht dat zij in een trainingsseizoen toewerken naar een piekbelasting in hun prestaties. Aan de hand van een trainingsprogramma wordt hier naar toe gewerkt. Preventie van blessures speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van een regelmatige behandeling kan de osteopaat de sporter naar een hoger prestatieniveau begeleiden.

Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassingen van het lichaam merken dat er klachten aan het ontwikkelen zijn. Hier zal de osteopaat direct op ingrijpen om die klachten waar mogelijk te voorkomen. Het loont zich om zoveel mogelijk van die factoren preventief te behandelen, om klachten te voorkomen en zodoende een hoger einddoel te kunnen bereiken.

(Top)sport

Alle factoren die op iemand in werken, zien we als een belasting. Wanneer de draagkracht (belastbaarheid) groot genoeg is, leidt dit over het algemeen niet tot klachten. Sporten is ook een belasting, maar ook een manier om de belastbaarheid te vergroten. Het komt regelmatig voor dat de belasting de belastbaarheid overschrijd. Een oorzaak hiervoor kan een bewegingsverlies in bijvoorbeeld de gewrichten, de schedel of de structuren rond de orgaansystemen zijn. Hierdoor reduceert de doorbloeding en daalt  de belastbaarheid. De osteopaat is bij uitstek getraind om de belastbaarheid op ieder niveau te optimaliseren door mobiliteit te verbeteren. Daarnaast beoordeeld de osteopaat of de belasting van de sportactiviteiten op dat moment aansluit bij de fysieke conditie van de sporter en geeft hierin advies. Dit maakt de osteopathie zo geschikt om blessures te voorkomen en te helpen herstellen.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

  • Een goede aanrader op de Maaspoort is Osteopathie Achten. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed, mijn babyzoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Heel goeie ervaring mee dus.

    Kim Moeder van baby
  • Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.

    Maikel Sporter
  • Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.

    Pim Ondernemer