het behandelen van baby’s en kinderen

één van onze specialismen

Snel en effectief

Osteopathie kan een goede en veilige bijdrage leveren aan de gezondheid van uw baby. Baby’s zijn geen kleine volwassenen en vragen daarom speciale aandacht in zowel de geneeskunde als de osteopathie.

Veel mensen zijn van mening dat er bij een baby geen spanning of stress in het lichaam aanwezig kan zijn. Dit omdat ze jong en flexibel zijn. In de praktijk blijkt dit vaak anders te zijn.

Bij de zuigeling zullen invloeden van de zwangerschap, de geboorte of de periode erna een invloed hebben op het functioneren.

Als er een probleem optreedt in een van deze periode’s, denk b.v. aan een stuitbevalling, een vacuüm verlossing, een keizersnede of een te snelle of te  langzame bevalling kan dit een grote diversiteit aan klachten veroorzaken.

Baby’s blijken goed te reageren op een osteopathische behandeling. Het is een veilige en effectieve manier om veranderingen teweeg te brengen en kan dan ook van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van een kind. Elke zuigeling vraagt dan ook zijn eigen unieke benadering.

Mogelijke problemen

 • Overmatig huilen
 • Obstipatie
 • Torticollis (scheefhals)
 • Keel, neus en oorproblematiek
 • Onrustige en prikkelbare kinderen
 • Reflux klachten
 • A-symmetrie van het hoofd

Tips

Voor acute zaken denk aan hoge koorts,vermoeden op breuken, projectiel braken en infecties is osteopathie in eerste instantie niet geschikt en dient u uw arts te consulteren.

Om de behandeling voor uw kind optimaal te laten verlopen en ter afleiding is het prettig om wat vertrouwd en handzaam speelgoed mee te nemen. Baby’s laten zich vaak prima behandelen tijdens het drinken van de fles of aan de borst. Het mee nemen van jonge broertjes of zusjes blijkt in de praktijk vaak storend te werken.

Indien nodig en/of gewenst werken wij samen en hebben goede ervaring met de praktijken voor kinderfysiotherapie in Empel/Den Bosch ,Vught en.Rosmalen.
Voor adressen en websites van deze mensen, zie links.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

 • Een goede aanrader op de Maaspoort is Osteopathie Achten. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed, mijn babyzoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Heel goeie ervaring mee dus.

  Kim Moeder van baby
 • Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.

  Maikel Sporter
 • Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.

  Pim Ondernemer