Osteopathie Achten

brengt u in beweging

Het uitgangspunt

De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het lichaam in functioneren een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden en heeft een natuurlijk vermogen om verstoringen te corrigeren. Dit is de zogenaamde zelfregulerende werking van het lichaam, een natuurlijk proces dus. Het lichaam zal altijd proberen dit gezonde evenwicht te handhaven. Als er een verstoring plaatsvindt (b.v. operatief ingrijpen, traumata, stress, slechte voedingsgewoonten) zal het lichaam reageren met een aanpassing om een nieuw evenwicht te vinden. Dit zal zich herhalen tot het lichaam zich niet meer kán aanpassen, waardoor het lichaam in dysbalans raakt en klachten gaat vertonen.

De osteopaat helpt om het natuurlijk evenwicht te herstellen door, waar mogelijk, de oorzaak van de klacht te corrigeren. Er wordt niet alleen gekeken naar het gebied waar de klacht zich openbaart maar naar het functioneren van het hele lichaam. De osteopaat onderzoekt het lichaam op bewegingsstoornissen; bewegingsverlies van onder andere botten, organen en delen van de schedel kunnen hun aandeel in het ontstaan van klachten hebben. Door herstel van de oorspronkelijke beweeglijkheid stimuleert de osteopaat het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam.

Met een groot aantal fysiotherapeuten,oefentherapeuten en andere zorgverleners in de regio Den Bosch hebben wij goede ervaring. Voor adressen en websites van deze mensen.

Onze specialismen

Wat kan men verwachten

Bij het eerste bezoek neem ik samen met u de door u al ingevulde vragenlijst door.

Hierna volgt een lichamelijk onderzoek van top tot teen. Zoals al eerder gezegd wordt er gekeken naar het functioneren van het gehele lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de beweeglijkheid van de wervelkolom maar ook naar de beweeglijkheid van gewrichten, de schedel en de organen.

Na het onderzoek worden de bevindingen met de patiënt besproken. Indien er behandelbare aspecten zijn gevonden kan er een start met de behandeling gemaakt worden. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van manipulaties en specifieke weefsel technieken gericht op herstel van mobiliteit. Bij het onderzoek en de behandeling bevindt de patiënt zich in het ondergoed.

Mocht er aanvullende informatie nodig zijn dan zal in overleg met de patiënt contact worden opgenomen met de arts.

Na het eerste consult zal worden getracht een prognose te geven over het aantal behandelingen. Binnen 3 behandelingen moet er in ieder geval een reactie merkbaar zijn. Is dit niet het geval dan heeft verder behandelen geen zin. Vaak zijn 4 á 6 behandelingen voldoende. Voor een consult worden 45 minuten gereserveerd.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

  • Een goede aanrader op de Maaspoort is Osteopathie Achten. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed, mijn babyzoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Heel goeie ervaring mee dus.

    Kim Moeder van baby
  • Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.

    Maikel Sporter
  • Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.

    Pim Ondernemer